На вулицях Вроцлава з’являться електричні автобуси
https://www.skoda.cz/photo-ct-1556-1140-530-.jpg

На вулицях Вроцлава з’являться електричні автобуси

Електричні автобуси з’являться у Вроцлаві! Проте, поки що не відомо коли і скільки одиниць транспорту буде їздити вуличками міста. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Електричні автобуси з’являться у Вроцлаві! Проте, поки що не відомо коли і скільки одиниць транспорту буде їздити вуличками міста. На разі MPK проводить технічний діалог з продуцентом (виробником). Першу партію нових електричних автобусів можна буде спостерігати на вулицях польських міст під кінець 2019 року.

Національний центр наукових досліджень і розробок (Narodowe Centrum Badań i Rozwoju) запроваджує новий вид громадського транспорту: електробус. В проекті візьме участь 41 місто, серед них і столиця Нижньої Сілезії.

Електробуси будуть оснащені найсучаснішим обладнанням, яке максимально відповідатиме комфортному та безпечному пересуванню пасажирів. Транспорт заряджатиметься від електронної мережі, завдяки чому і зможе курсувати вулицями Вроцлава. Як наголошують розробники, електричні автобуси несуть за мету покращити екологічну ситуацію та знизити рівень забруднення атмосферного повітря в великих населених пунктах, оскільки даний вид транспорту не видає вихлопних газів та інших, шкідливих для оточуючого середовища, компонентів.

Першу партію нових електричних автобусів можна буде спостерігати на вулицях польських міст під кінець 2019 року. До того розробники планують провести тестові проїзди транспорту на дорожніх ділянках трьох ступенів тяжкості: легка, середня та важка. При вдалому проходженні пробних поїздок, міська влада Вроцлава закупить для міста 50 електробусів.

Вроцлав не має великого досвіду з цим типом транспорту. Тому, перш ніж почати їздити по місту, необхідно провести технічний діалог, перевірити, як це виглядатиме на практиці.

MPK Wrocław щойно опублікувало повідомлення про технічний діалог. Учасники, які зацікавлені в участі в діалозі, мають подати заявки до 23 липня поточного року. Сам діалог буде проведено у серпні. Завдяки цьому компанія хоче добре підготуватись до купівлі та експлуатації електричних транспортних засобів.

— На сьогодні ситуація така, що купівля дуже хороших автобусів коливається в межах від 1,5 до 2 мільйонів злотих, а для електричного аналогу ціна складатиме — 3-4 мільйони за одиницю транспорту, а це зараз квота непідйомна до сплати”, — зазначила Агнешка Корженівська з MPK.

На допомогу прийде фінансування з ЄС. Тоді, така сума не буде настільки помітною для бюджету. Як вже було зазначено на початку статті, Вроцлав бере участь у загальнонаціональному проекті Національного центру досліджень та розробок. Передбачено, що до кінця 2019 року у Вроцлаві буде 7 нових електричних автобусів. Всього планується запустити в рух 50 електробусів.

Джерело: Агнєшка Корженєвська, прес-секретар MPK Wrocław