На заході Польщі поляки і українці разом святкують Великдень
Великодня меса PAP/Leszek Szymański

На заході Польщі поляки і українці разом святкують Великдень

Спільна підготовка страв стала нагодою до знайомства з українською кухнею, яку поляки і українці спільно споживатимуть під час великодньої трапези, – сказала голова Кола сільських господинь у Мєжині Ева Ґловацька. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Жінки з Кола сільських господинь у Мєжині поблизу Щецина разом із жінками, що втекли від війни в Україні, разом приготували польсько-українські страви до великоднього столу. 

У Мєжині вже є понад 300 біженців з України. Спільна підготовка страв стала нагодою до знайомства з українською кухнею, яку поляки і українці спільно споживатимуть під час великодньої трапези, – сказала голова Кола сільських господинь у Мєжині Ева Ґловацька

«Вони хочуть святкувати разом з нами. Жінки, які у нас гостюють, спекли красиві дріжджові паски, зробили пельмені, вареники, спекли кекси. А ми показали їм, як у нас випікається хліб, що ще ми печемо… Ми обмінялися цими рецептами». 

Найважливішою стравою на великодньому столі під час свят в Україні є паска, – додає Леся, які приїхала до Мєжина зі Львова. 

«Така великодня, з родзинками, з яйцями, яку ми вже приготували і будемо її куштувати у Великодню Неділю. Ще ми готували вареники з картоплею і гречаною білою кашею, тістечка». 

Великдень – це найважливіше християнське свято. Його святкують на знак вшанування страстей, смерті і воскресіння Ісуса Христа. 

IAR/М.К.