На зустрічі в очільника уряду обговорено Національну програму вакцинації
Голова Канцелярії прем’єр-міністра, уповноважний уряду у справах вакцинації Міхал Дворчик. Варшава, 26 січня 2021 року PAP/Radek Pietruszka

На зустрічі в очільника уряду обговорено Національну програму вакцинації

Представники майже всіх парламентських клубів вважають необхідним щеплення від коронавірусу якомога більшої частини суспільства. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У Варшаві відбулася зустріч очільника уряду Матеуша Моравєцького з представниками парламентських клубів, присвячена Національній програмі вакцинації.

Голова Канцелярії прем’єр-міністра, уповноважний уряду у справах вакцинації Міхал Дворчик повідомив, що більшість угруповань підтримує однакову мету – щеплення якомога більшого числа людей, і це – єдиний спосіб протистояти пандемії коронавірусу: «Крім Конфедерації, ми всі ставимо перед собою цю саму мету – тобто ефективне защеплення якнайбільшої частини населення нашої країни. Це єдина форма, єдиний спосіб побороти пандемію».

За словами міністра Міхала Дворчика, на зустрічі запропоновано, щоб уряд, незалежно від євросоюзної угоди, розпочав переговори про додаткову купівлю вакцини від Covid-19. Преставники опозиції порушили також тему пом’якшення санітарних обмежень, пов’язаних із коронавірусом. Рішення в цій справі має бути відоме протягом найближчих днів.

IAR/Н.Б.