Наближається аномальна спека: з понеділка в Європі до +40 градусів

Наближається аномальна спека: з понеділка в Європі до +40 градусів

Європу з понеділка 24.06 охопить надзвичайна спека. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Європу з понеділка 24.06 охопить надзвичайна спека. Місцева влада вже попереджає громадян, що з початком тижня очікується сильна спека, яка поб’є всі рекорди. Про це повідомляє британське видання The Guardian.

Температура в містах Європи, за даними метеорологічної служби AccuWeather, перевищить 32 градуси за Цельсієм, в деяких місцях досягне 40 градусів. Спека прийде в Париж, Мадрид, Берлін, Брюссель і Франкфурт, а пізніше зміститься в Бухарест, Відень, Будапешт, Белград і Софію.

У Франції у більшості регіонів з понеділка очікується температура від 35 до 40 градусів за Цельсієм. У нічний час вона навряд чи буде опускатися нижче 20 градусів. Міністр охорони здоров’я Франції Аньєз Бюзен закликала бути готовими до спеки лікарні та будинки престарілих.

У Німеччині температура повітря місцями може досягти 40 градусів за Цельсієм, і, можливо, перевищить колишній рекорд в 40,3 градуса, встановлений у 2015 році в Баварії.

Метеорологи очікують, що в цілому температура повітря в липні і серпні в Європі виявиться вище норми.

Експерти повідомляють, що висока температура повітря може привести до проблем зі сном і збільшити ризик серцево-судинних захворювань. Вони нагадують, що сильніше всього спека позначається на дітей і літніх людей, тому їм слід обмежити перебування на вулиці в найжаркіші години дня.

Цьогорічна спека буде більшою чим минулого року.

Слід нагадати, що результатом спекотного літа минулого 2018 року, який став одним з трьох найтепліших років на континенті, стали підвищення рівня смертності, різке зниження врожайності с/г культур, закриття атомних електростанцій та масштабні лісові пожежі.