Найближчими роками попит на газ у Польщі може значно зрости
Ілюстраційне фото Foto: pixabay.com/Magnascan

Найближчими роками попит на газ у Польщі може значно зрости

Про такий прогноз сказав на «Конгресі 590» віцеголова компанії PGNiG Роберт Перковський. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Віцеголова Польської нафтогазової компанії PGNiG Роберт Перковський висловив думку, що найближчими роками попит на газ у Польщі значно зросте. Прогноз газового оператора Gaz-System свідчить про те, за 10 років попит на цю сировину в Польщі може зрости навіть на 50 відсотків. Компанія пояснює, що «приводом такого великого збільшення є процес трансформації, щораз більш помітний в енергетичному і тепловому секторах».

При нагоді «Конгресу 590», який 5 травня відкрито у Варшаві, віцеголова PGNiG Роберт Перковський нагадав, що зараз споживання газу в Польщі сягає приблизно 20 мільярдів кубометрів на рік: «Газ – це, безперечно, одне з палив, завдяки якому можна гарантувати, якщо виконані певні умови, чисте повітря; набагато чистіше, ніж з використанням дотеперішніх звичайних джерел, хоча б кам’яного вугілля. Також – запевнити, що ми як державна економіка не ставатимемо убогішими, менш конкурентними на міжнародному ринку. Газове паливо дозволить нам зміцнити економіку і безпечно пройти енергетичну трансформацію».

Це вже п’ятий «Конгрес 590», у його назві використано префікс штрихкоду товарів, які виробляють або розповсюджують польські компанії. Цей захід мав відбутися в жовтні минулого року, але його перенесено через пандемію коронавірусу. Конгрес відбувається у гібридній формулі. Дебати поділено на п’ять тематичних блоків – охорона здоров’я та екологічна безпека, суспільство, економіка, експорт та економічна експансія, інфраструктура.

Основними медіа-партнерами «Конгресу 590» є Польське радіо і Польське радіо 24.

IAR/Н.Б.