Наступного тижня відбудеться розмова міністрів оборони США і Польщі
Mariusz Błaszczak Andrzej Hulimka/Agencja Forum

Наступного тижня відбудеться розмова міністрів оборони США і Польщі

Міністр Маріуш Блащак сказав, що планувалася безпосередня зустріч з Ллойдом Остіном, але з огляду на пандемію, поки що це не можливо. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністр національної оброни Маріуш Блащак повідомив, що наступного тижня зустрінеться з новообраним міністром оборони США Ллойдом Остіном. Польський політик запевнив, що обидві держави продовжуватимуть співпрацю в галузі безпеки.

Міністр Маріуш Блащак сказав, що заплановано безпосередню зустріч з Остіном, але з огляду на пандемію, поки що це не можливо:

«Це буде телефонна розмова. Але ми планували зустрітися під час саміту НАТО наприкінці лютого. Натомість саміт буде відбуватися у форматі відеоконференції, тому ми змушені перенести в часі зустріч face to face. Наші країни будуть продовжувати співпрацю в галузі безпеки. Наша співпраця свідчить про дуже міцні польсько-американські зв’язки. Вона теж свідчить про те, що в масштабі східного флангу НАТО Польща є дуже важливим партнером США. Ми стосовно нашого союзника – солідарні, наші війська беруть участь у закордонних місіях поза кордонами Польщі».

IAR/Я.С.