НАТО хоче створити спеціальний прискорювач інновацій
01.06.2021р – нарада міністрів країн-членів НАТО EPA/JOHANNA GERON / POOL Dostawca: PAP/EPA.

НАТО хоче створити спеціальний прискорювач інновацій

На саміті НАТО, який відбудеться через два тижні, лідери держав-членів мають погодиться з ідеєю створення центрую. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

НАТО хоче створити спеціальний прискорювач інновацій. Таким чином, держави-члени Альянсу могли б спільно обмінюватися ідеями щодо нових оборонних технологій. Міністри закордонних справ та міністри оборони країн НАТО обговорили це питання під час двох віртуальних зустрічей.

Інноваційний центр має стати відповіддю на стрімкий технологічний прогрес у світі. НАТО хоче використовувати найсучасніше обладнання та рішення, щоб не стати об’єктом атак ворожих держав.

«Нові та руйнівні технології, такі як штучний інтелект та великі дані, змінюють спосіб діяльності військових. Наприклад, Китай інвестує значні кошти в ці технології і хоче бути провідною силою в галузі штучного інтелекту. Тому ми повинні підтримувати свою технологічну перевагу», – підкреслив глава Альянсу Єнс Столтенберґ.

Плани створення прискорювача поки перебувають на дуже ранній стадії. На саміті НАТО, який відбудеться через два тижні, лідери держав-членів мають погодиться з ідеєю створення центру. Тільки тоді почнеться робота над деталями, включаючи спосіб фінансування та його розташування.

Відповідно до початкової ідеї, центр фінансуватимуть країни, які бажають це зробити. Країни, які не зроблять внесків, матимуть обмежений доступ до досліджень.

IAR/Л.І.