НАТО планує на березень саміт з Джо Байденом
NATO-Hauptquartier in in Brüssel Drop of Light/ Shutterstock

НАТО планує на березень саміт з Джо Байденом

Перемога Джо Байдена спонукала лідерів НАТО провести саміт лідерів країн-членів якомога швидше – щоби запросити нового очільника США і поговорити з ним про трансатлантичну співпрацю. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У березні наступного року НАТО планує організувати саміт з участю нового президента США Джо Байдена. Про це дізналася кореспондентка Польського радіо в Брюсселі Беата Пломецька. Як зазначили співрозмовники нашої кореспондентки, великий вплив на плани матиме епідемічна ситуація.

Саміт НАТО вже раніше планувався у першій половині наступного року. За словами дипломатів Північноатлантичного альянсу, якби у президентських виборах в США переміг Дональд Трамп, не було би поспіху, оскільки його позиція щодо цілей і завдань НАТО є загальновідомою. Перемога Джо Байдена спонукала лідерів НАТО провести саміт лідерів країн-членів якомога швидше – щоби запросити нового очільника США і поговорити з ним про трансатлантичну співпрацю.

Як зауважують співрозмовники кореспондентки Польського радіо, не всім євросоюзним лідерам подобається критика з боку Дональда Трампа за недостатні фінансові зусилля в галузі обороноздатності. Нагадаємо, коли Дональд Трамп вступав на пост президента США, засади 2% ВВП на оборону дотримувалися тільки Польща, США, Греція, Естонія та Велика Британія. Нині ґроно таких держав збільшилося до дев’яти.

IAR/Я.С.