Національна лікарня у Варшаві прийняла перших пацієнтів
Szpital Narodowy Cezary Piwowarski/PRSA

Національна лікарня у Варшаві прийняла перших пацієнтів

Перетворення Національного стадіону у Національну лікарню тривало три тижні. На території Польщі буде відкрито кільканадцять таких тимчасових лікарень. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький закликав у четвер поляків знайти в собі силу для боротьби з епідемією коронавірусу. Голова польського уряду сказав, що перед Польщею – кілька важких тижнів.

Матеуш Моравєцький виступив у приміщенні Національної лікарні, яку відкрито на Національному стадіоні у Варшаві. У четвер лікарня прийняла перших пацієнтів.

«У цьому місці я хотів би сказати “дякую”. Дякую усім медикам, медсестрам, рятувальникам за те, що ви допомагаєте людям, пацієнтам. Завдяки вам ми почуваємося безпечно. Ми разом пройдемо через цей складний час, спільна боротьба нас загартує. Ми розуміємо, що наша спільна мета – побороти цю епідемію!»

Як сказав голова польського уряду, в Національній лікарні буде 1200 ліжок для пацієнтів з COVID-19, біля яких буде кількадесят респіраторів, кардіомоніторів та іншого спорядження, яке рятує життя.

Перетворення Національного стадіону у Національну лікарню тривало три тижні. На території Польщі буде відкрито кільканадцять таких тимчасових лікарень.

IAR/Я.С.