НБП оприлюднив звіт про ринок приватної нерухомості у IV кварталі 2020 року
Ілюстраційне фото pxhere.com – CC0 Public Domain

НБП оприлюднив звіт про ринок приватної нерухомості у IV кварталі 2020 року

Автори дослідження звертають увагу на високу активність на ринку нерухомості попри зумовлені пандемією COVID-19 обмеження. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У четвертому кварталі 2020 року спостерігалася висока активність на польському ринку приватних осель. Про це свідчить власне опублікований рапорт Національного банку Польщі.

Автори дослідження звертають увагу на високу активність на ринку нерухомості попри зумовлені пандемією COVID-19 обмеження. Вони нагадують, що у другому кварталі минулого року спостерігалася тимчасова криза на цьому ринку, а в третьому кварталі ситуація вже стала поліпшуватися. Також вони звертають увагу на зростання середніх цін на квартири на первинному і вторинному ринках у найбільших польських містах. Хоча, як вони додають, в четвертому кварталі 2020 року зростання уповільнилося (особливо на вторинному ринку).

У звіті НБП також повідомляється, що 2020 року було віддано до експлуатації рекордну кількість квартир. Це стало результатом активності забудовників упродовж минулих років. Автори звіту наводять дані Головного статистичного управління, за якими впродовж останніх чотирьох кварталів до експлуатації було віддано 222 тисячі квартир, що на понад 14,5 більше, ніж роком раніше.

IAR/А.М.