Не прогав: отримай у Вроцлаві безкоштовне щеплення від грипу

Не прогав: отримай у Вроцлаві безкоштовне щеплення від грипу

Зараз в місті проводиться кампанія з вакцинації проти грипу — тож дізнайся усі деталі та не хворій! Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

У ній може взяти участь кожен дорослий житель Вроцлава, який не має медичних протипоказань. Безкоштовні щеплення відбудуться у четвер, 21 листопада, у рамках Національного дня профілактики грипу.

Більшість випадків грипу реєструються в період з січня по березень. Минулоріч в Нижній Сілезії на грип захворіло 44 656 людей. 93 з них потрапили до лікарні в критичному стані.

Діабетикам, людям, старшим за 55 років, та вагітним жінкам слід вакцинуватися в першу чергу, адже для них грип часто супроводжується серйозними ускладненнями для здоров’я.

Кампанія безкоштовної вакцинації відбудеться 21 листопада, 12-14 год. в Медичному центрі AD-MED за адресою: ul. Syrokomli 1 та в медичному центрі AD-MED за адресою: ul. Kamiennogórska 10 у Вроцлаві (будівля медичного центру «Здорова жінка»).

Кожен громадянин Вроцлава, якому не менше 18 років, може отримати безкоштовне щеплення. У цей день треба бути здоровим, виключена активна інфекція та лихоманка.

Вакцина забезпечує приблизно 70-80-відсоткову ефективність у захисті від вірусу грипу, що може призвести до серйозних ускладнень, таких як пневмонія та серцевий м’яз.