Неспокійна ніч на кордоні. До Польщі увірвалися дві групи мігрантів
Мігранти на кордоні Польщі з Білоруссю PAP/EPA/LEONID SCHEGLOV/BELTA HANDOUT

Неспокійна ніч на кордоні. До Польщі увірвалися дві групи мігрантів

Міністр національної оборони Маріуш Блащак заявив, що ніч на польсько-білоруському кордоні не була спокійною. Було багато спроб прорвати кордон, і дві групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі. Глава Міноборони повідомив, що всіх іноземців затримали. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Голова МНО Маріуш Блащак в ефірі Польського радіо повідомив, що на кордоні перебуває 15 тисяч солдатів і їхня кількість може збільшитися за потреби. Є прикордонники та поліція.

За словами очільника МОН Польщі, мігранти, які намагалися проникнути в Польщу, змінили свою поведінку. Кілька днів тому, вони намагалися перетнути кордон в Кузниці в одній великій групі, зараз іноземці збираються багатьма численними групами та водночас у кількох місцях намагаються зламати тимчасову охорону.

На білоруській стороні кордону перебуває щонайменше кілька тисяч людей. Як повідомляють польські служби, мігранти вчора отримали їжу від білорусів. Іноземці мають намети, спальні мішки, а ввечері розпалюють багаття, щоб зігрітися. За ними постійно стежать білоруські служби.

IAR/Л.І.