Німецький кардинал: Польща є ціллю фінансових і політичних сил дехристиянізації
Кардинал Ґергард Мюллєр Elke Wetzig, CC BY-SA 4.0

Німецький кардинал: Польща є ціллю фінансових і політичних сил дехристиянізації

Колишній префект Конгрегації доктрини віри кардинал Герхард Мюллер прокоментував ситуацію в Польщі та звинувачення проти єпископів у приховуванні схильностей, що суперечать вченню Церкви. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

«Польща вже давно стала ціллю фінансових та політичних потуг, що ведуть кампанію дехристиянізації в Європі та Америці», – заявив в інтерв’ю агентству Kath.net колишній префект Конгрегації доктрини віри кардинал Ґергард Людвіг Мюллєр, який прокоментував найновіші події в Польщі.

На його думку, ці сили інструментально використовують у боротьбі з Церквою реальні правопорушення священиків, джерелом яких є гомосексуалізм, що практикується цими священнослужителями. Однак, з іншого боку, за його словами, вони самі сприяють гомосексуалізму, вимагаючи, щоб одностатеві пари юридично прирівнювались до шлюбів і дозволяли їм усиновлювати дітей. Як вважає священик, фальшивість цієї кампанії демонструється фактом нападу на невинних та ревних священиків та релігійних осіб, а також руйнуванням церков та профанацією релігійних символів.

Кардинал Мюллєр вказує на подвійні стандарти, що панують у Німеччині. Він зазначає, що будь-кого, хто мирно демонструє у Берліні проти надмірних санітарних умов під час пандемії, суворо засуджують. Він додає, що той, хто одночасно організовує масові демонстрації у Варшаві, нехтуючи всіма заходами безпеки, проголошується «героєм свободи» лише тому, що він вимагає права на аборти та протестує проти демократично обраного уряду, названого «національно-консервативним режимом».

За його словами, протести в Польщі позитивно сприймаються багатьма німецькими експертами, «чия пам’ять про 6 млн поляків, убитих німцями, і стосовно полякам, як до недолюдей, ще не зблякла».

«Чи навчимося ми, німці, колись ставитися до наших сусідів з повагою і без нашої одвічної зарозумілості?», – цитує кардинала польське інформагентство KAI.

PAP, KAI, wpolityce