Нижня Сілезія: IMGW видає попередження про поступове підвищення рівнів води!
https://zakarpattya.net.ua/postimages/news/2014/2/p_29388_1_gallerybig.jpg

Нижня Сілезія: IMGW видає попередження про поступове підвищення рівнів води!

Через сильний дощ підніметься рівень води в усіх річках Нижньої Сілезії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Через сильний дощ підніметься рівень води в усіх річках Нижньої Сілезії. В IMGW оголосили про поступове підвищення рівнів води! Протягом 18 липня на річках воєводства утримається підвищений рівень води з коливаннями рiвнiв у межах 0,5 м.

Уже майже добу лиють безперервні дощі в усьому регіоні Нижньої Сілезії. Інститут метеорології та водного господарства (Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej) попереджає про тривожне збільшення рівня вод у річках.

— У найближчий четвер, 19 липня до 15:00 внаслідок опадів у водозбірних басейнах верхнього та середнього приток Одри та на верхньому Одері, значно підвищиться рівень води. На локальних рівнях, особливо у водосховищах верхнього Одера, в районах інтенсивних атмосферних опадів, може бути перевищено рівень води на 0,5 метра, а місцями рівень вод підніметься до тривожної позначки. Внаслідок сильних штормів може спостерігатися стрімке збільшення рівня води, що перевищить 100 см”, — говорить Лешек Єлонек, синоптик IMGW.

Циклон

Циклонний вихор із бурями, проливними дощами та градом наближається до Польщі. Як швидко він досягне Вроцлава?

До цих пір, в більшості місць у Нижній Сілезії, вода в річках ще не досягла високої тривожної поділки, але найближчим часом знову буде падати дощ. Для Стшелінського, Зомковіцького та Клодзького повітів (powiatów strzelińskiego, ząbkowickiego i kłodzkiego) оголошено штормове попередження з інтенсивними опадами.

У самій столиці Нижньої Сілезії очікуються сьогодні проливні дощі (середа, 18 липня). Буде падати і завтра (в четвер, 19 липня) і в п’ятницю. Тільки на вихідні, нарешті, розпогодиться та вийде сонечко!