Нижня Сілезія отримає мільйон злотих на порятунок бджіл

Нижня Сілезія отримає мільйон злотих на порятунок бджіл

Понад мільйон злотих буде виділено Воєвудським фондом охорони навколишнього середовища та управління водними ресурсами у Вроцлаві для програми захисту бджіл у Нижній Сілезії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Гроші будуть використані для створення квіткових лугів, будівництва вуликів та встановлення спеціальних колод під вулики.

Організатори акції підкреслюють, що бджолам в першу чергу загрожує надмірне використання пестицидів у сільському господарстві, а також знищення лугів і пустирів. Адже бджоли підтримують життя на Землі завдяки запиленню рослин, а без діяльності цих комах не було б стільки рослин у нашому середовищі.

На цьому наголосив Лукаш Каштельовіч, президент Провінційного фонду охорони навколишнього середовища та водного господарства (WFOŚiGW) у Вроцлаві. Як він зазначив, виділені кошти підуть на закупівлю вуликів з обладнанням, устаткування для бджільницьких майстерень, закупівлю лікарських засобів і кормів, створення спеціальних колод під вулики (тобто фрагменти стовбура дерева з видовбаною западиною, встановленої на деревах). Такі колоди будуть притулком для видів диких бджіл. — інформує портал onet.pl.

Дана програма має бути реалізована до кінця 2020 року.