Нижня Сілезія – серед воєводств з найбільшою кількістю вакансій

Нижня Сілезія – серед воєводств з найбільшою кількістю вакансій

Порівняно з минулим роком кількість вакантних та новостворених робочих місць зменшилась. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Порівняно з минулим роком кількість вакантних та новостворених робочих місць зменшилась. Зросла й кількість ліквідованих посад. Скорочення робочих місць стосувалося переважно торгівлі та ремонту автотранспорту, — повідомляє bankier.pl

За даними Центрального статистичного управління, на кінець другого кварталу 2019 року кількість вакансій склала 151,8 тис. і була більшою порівняно з першим кварталом цього року на 6,6 %.

Вакансії були створені насамперед у приватному секторі (88%) та в суб’єктах, де працює до 50 осіб (44,3%), — на дрібному виробництві, торгівлі та ремонті автотранспорту, а також у будівництві.

Найбільше вакансій було зафіксовано у наступних воєводствах: Мазовецьке, Сілезьке, Малопольське, Великопольське та Нижньосілезьке. Найменше — в Опольському та Свентокшинському.

Шукали, в основному, промислових робітників і майстрів, операторів і складальників машин та обладнання, а також службовців і продавців.

Фото ілюстративне, з відкритих джерел