Нижня Сілезія виділить 160 мільйонів злотих на підтримку безробітних

Нижня Сілезія виділить 160 мільйонів злотих на підтримку безробітних

Цьогоріч воєводство виділить на потреби безробітніх — такі, як курси, спеціальна навчання, дотації на відкриття власної справи чималу суму — аж 160 мільйонів злотих. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Ринок праці протягом декількох років буде ринком робітничих професій. Найбільшим попитом все ще користується ІТ-індустрія, але фахівці потрібні практично у всіх галузях, — кажуть представники нижньосілезького бюро праці, як зазначає radiowroclaw.pl.

Протягом останніх 10 років понад 2,2 мільйона людей скористалися допомогою Нижньосілезької біржі праці, з яких майже мільйон почав працювати. На той час було нагороджено майже 41 тис. осіб спеціальними субсидіями для започаткування власного бізнесу.

Хоча рівень безробіття постійно падає, проте все ще багато людей залишаються безробітними протягом тривалого часу. Саме для того, аби перекваліфікувати таких людей і допомогти їм знайти відповідну роботу, й було виділено таку суму коштів.

Люди, які шукають роботу, найчастіше використовують курси, тренінги, стажування домагаються субсидій для відкриття власної справи. Цього року буде виділено 160 мільйонів злотих саме на такі потреби населення. У регіоні Єленя Гура найбільшим попитом користуються працівники з наступних галузей: IT, реконструкція, готельні послуги та послуги з нерухомості. Досить часто місцеві жителі обирають роботу на чеській або німецькій стороні, але й надалі живуть у країні. На даний момент рівень безробіття в Єленій Гурі становить менше 3%.