Нові правила «500+»: замість готівки — продукти?

Нові правила «500+»: замість готівки — продукти?

Мало хто знає, що чиновники можуть перевірити, на що саме батьки витрачають кошти, отримані за програмою «Родина 500+». А в тому випадку, якщо виникнуть сумніви щодо доцільності витрачання грошей — можуть видати допомогу в іншій формі, ніж готівка. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Всім відомо, що часто безвідповідальні батьки прагнуть скористатися даною програмою підтримки лише задля задоволення власних потреб. А кошти, які призначаються на дитину, витрачаються не на їжу, одяг, підгузки чи речі першої необхідності, а часто — на пиво, алкогольні напої й зовсім не дитячі забави. Траплялися випадки, коли під час перевірки урядовцями і спеціальними службами було виявлено, що за отримані кошти горе-матусі роблять в салонах краси манікюри або ж, що гірше — задовольняють потреби своїх співмешканців.

Тому, беручи до уваги частоту таких випадків, перевірки відтепер проводитимуться частіше — а все для того, аби переконатися, що фінансова допомога на дітей правильно розподіляється і йде на потреби дітей.

Міністерство сім’ї нагадує, що така дія чиновників допустима в екстремальних ситуаціях. Виплату грошей можуть замінити на допомогу в іншій формі — сім’я отримає, наприклад, їжу, одяг або ліки. Кошти можуть перестати оплачувати лише в тому випадку, коли буде підтверджений той факт, що батьки витрачають отримані гроші не на дітей, а на інші цілі.

З липня програма «500+» буде поширена на першу дитину без критерію доходу.