Новий очільник МЗС Литви вперше прибуде до Польщі

Новий очільник МЗС Литви вперше прибуде до Польщі

8 лютого з першим офіційним візитом до Польщі прибуде міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ляндсберґіс. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

При нагоді першого візиту литовського міністра закордонних справ Ґабріелюса Ляндсберґіса, у Варшаві заплановано зустрічі з главою МЗС Польщі Збіґнєвом Рауом та очільницею Сейму Ельжбєтою Вітек.

Як повідомляє литовська сторона, під час зустрічі міністрів планується обговорити питання польсько-литовського стратегічного партнерства та проблеми, пов’язані зі співпрацею в сфері оборони. Крім того, будуть обговорені теми, які стосуються реалізації спільних інфраструктурних проєктів, трансатлантичного співробітництва і ситуації в Білорусі та Росії.

Литовське Міністерство закордонних справ зазначає, що цього року Польща та Литва святкують 230-річчя ухвалення Конституції 3 травня і взаємних гарантій обох націй та 30-річчя відновлення двосторонніх дипломатичних відносин.

Ґабріелюс Ляндсберґіс є лідером партії Союз Вітчизни – Литовські християнські демократи, яка торік перемогла на парламентських виборах. У грудні 2020 року він очолив дипломатію Литви. В одному з інтерв’ю політик зазначив, що Литва хоче, щоб Польща була лідером у регіоні і сильною державою, яка сприяє зміцненню економічної безпеки та оборони.

IAR/Н.Б.