Обережно, яйця! У Нижній Сілезії виявили сальмонеллу

Обережно, яйця! У Нижній Сілезії виявили сальмонеллу

Бактерія “Salmonella” була виявлена на шкаралупі яєць, які продавались в мережі Netto, — повідомив головний санітарний інспектор. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Мова йде про яйця з ферми «Jaja Wojciechowicz”, яка знаходиться у Врубльовіце — селоі в гміні М’єнкіня Сьредського повіту Нижньосілезького воєводства. Бактерія була виявлена в одному з п’яти зразків яєць розміру М і класу А свіжості з терміном зберігання 12.05.2019 (код на яєчної шкаралупі — 3PL 02181303, кількість яєць, пакувальний завод: PL 02185903 WE).

Державна санітарна інспекція повідомила про результати обстеження Повітянської ветеринарної інспекції в Шьроді-Шльонській. Мережа “Netto” повідомила, що 30 квітня з магазинів цієї марки вилучені яйця — за словами головного санітарного інспектора. Також він додає, що не варто їсти яєць, особливо сирих, з номером партії та кодом на шкаралупі, зазначеному в повідомленні, — через потенційний ризик для здоров’я. Слід також пам’ятати, що бактерії, присутні на поверхні яєць, можуть переноситися на інші поверхні в результаті контакту з забрудненими яйцями.

Джерело: http://wroclaw.naszemiasto.pl