Обмеження на кордоні між Польщею та Чехією послаблять
Ілюстраційне фото pxhere.com – CC0 Domena publiczna

Обмеження на кордоні між Польщею та Чехією послаблять

А отже, тестування і карантин з наступного тижня тут вже не будуть потрібні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

З наступного тижня мають бути послаблені епідеміологічні заходи на кордоні між Польщею та Чехією. Про це у Твіттері повідомило польське Міністерство здоров’я. Це наслідок зменшення числа захворювань на COVID-19 у Сілезькому воєводстві.

Дотепер чеське Міністерство охорони здоров’я вважало це воєводство територією з високою епідеміологічною загрозою. Через це там не був відновлений нормальний транскордонний рух, тобто після перетину кордону мешканці прилеглих населених пунктів повинні були пройти 14-денний карантин або мати негативний результат тесту на наявність коронавірусу.

Проте завдяки поліпшенню епідеміологічної ситуації у цьому воєводстві міністри здоров’я обох країн дійшли висновку, що відповідні заходи безпеки можна послабити. А отже, тестування і карантин з наступного тижня тут вже не будуть потрібні. В суботу в Сілезькому воєводстві підтверджено 81 нове зараження, а на території всієї Польщі – 319. Міністерство також повідомило про смерть чергових шести інфікованих осіб.

IAR/А.М.