Очільник НАТО застеріг від швидкого виведення військ з Афганістану

Очільник НАТО застеріг від швидкого виведення військ з Афганістану

Президент США Дональд Трамп має намір вивести частину американських сил з Іраку та Афганістану протягом найближчих тижнів. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Генеральний секретар НАТО застеріг від надто поспішного та нескоординованого виведення військ з Афганістану. Єнс Столтенберґ написав, що ціна такого кроку може бути дуже високою. Очільник Північноатлантичного альянсу прокоментував повідомлення зі США про те, що президент Дональд Трамп має намір вивести частину американських сил з Іраку та Афганістану протягом найближчих тижнів.

Генеральний секретар написав, що НАТО в Афганістані вже майже 20 років і жоден союзник не хоче перебувати там довше, ніж це необхідно. Але, на його думку, передчасне або нескоординоване виведення військ є надто ризикованим. «Афганістан знову може стати платформою міжнародних терористів, яку використовують у плануванні та організації нападів на наші країни», – підкреслив очільник Альянсу. Як додав він, для терористів з так званої Ісламської держави це буде нагода відродитися.

НАТО відправило свої військові сили до Афганістану після нападу на США 2001 року, їх завданням була боротьба з терористами. Місія, яка спочатку нараховувала понад 100 тисяч солдатів, поступово зменшувалася. Зараз Альянс має там приблизно 12 тисяч солдатів.

IAR/Н.Б.