Очільники дипломатії Польщі та США обговорили ескалацію дій РФ щодо України
Міністр закордонних справ Польщі Збіґнєв Рау і держсекретар США Ентоні Блінкен провели телефонну розмову, щоб обговорити безпекову ситуацію в Європі Foto: Фото: https://twitter.com/PolandMFA/status/1405587962889486343/photo/1

Очільники дипломатії Польщі та США обговорили ескалацію дій РФ щодо України

Збіґнєв Рау і Ентоні Блінкен наголосили на необхідності скоординованих дій задля підтримки суверенітету та територіальної цілісності України і підтвердили, що будь-яка подальша військова агресія Росії проти України матиме серйозні наслідки для РФ. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністр закордонних справ Збіґнєв Рау і держсекретар США Ентоні Блінкен провели телефонну розмову, – повідомили в польському МЗС. Розмова відбулася на прохання американської сторони. Очільники дипломатичних відомств Польщі та США обговорили поточну безпекову ситуацію в Європі, включаючи ескалацію дій Російської Федерації щодо України, а також гібридну атаку Білорусі на кордоні з Польщею.

Секретар Ентоні Блінкен повторив слова президента Джо Байдена про рішучу реакцію США та союзників у разі російської агресії проти України. Говорячи про ситуацію в Україні та Білорусі, держсекретар Блінкен наголосив на ролі тісного союзницького співробітництва в рамках ОБСЄ після того, як Польща в січні 2022 року прийме головування в роботі цієї організації.

Співрозмовники наголосили на необхідності скоординованих дій задля підтримки суверенітету та територіальної цілісності України та підтвердили, що будь-яка подальша військова агресія Росії проти України матиме серйозні наслідки для Російської Федерації.

«Необхідно зберегти єдність, згуртованість та солідарність міжнародного співтовариства перед обличчям агресивної позиції Кремля», – підкреслив глава польської дипломатії.

Міністри також погодилися, що діалог з російською стороною має базуватися на двох рівноправних стовпах – дипломатії та стримуванні, а також ґрунтуватися на принципі взаємності, враховувати наші занепокоєння щодо дій Росії та відбуватися у тісній і повній координації між союзниками.

IAR/Л.І.