Олланд, Яценюк, Чубаров, блаженніший Святослав говорять про революцію, війну та наслідки в Україні
http://www.nasze-slowo.pl/wp-content/uploads/2018/03/29243692_2012435779020743_4301834957296238592_n.jpg

Олланд, Яценюк, Чубаров, блаженніший Святослав говорять про революцію, війну та наслідки в Україні

В ці вихідні, 16-17 березня, в Єропейському коледжі у Варшаві проходить міжнародна конференція „Революція, війна та їх наслідки”, присвячена революції в Україні та початку російської агресії. Симпозіум має показати, які наслідки для українського суспільства мали ці події. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Наше Слово.

Першого дня участь в роботі конференції взяли екс-президент Франції Франсуа Олланд, колишній прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, Глава УГКЦ Архиєпископ Святослав Шевчук, колишній міністр закордонних справ України Борис Тарасюк, голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров, колишній Посол США Деніел Фрід та представники науково-дослідницьких кіл з України, Польщі, Великобританії, Росії тощо.

Виступаючи перед учасниками симпозіуму, Франсуа Олланд розповів зокрема про роль Франції у підписанні Мінських домовленостей. «Після інтервенції Росії до Криму, що створило високу загрозу як для країн Європи, так і цілого світу, держави-члени Великої вісімки, за винятком Росії вважали неможливими подальші зустрічі, як та, що передбачалася на саміті в Сочі в рамках цього об’єднання», – говорив колишній президент, який зізнався, що під час переговоріву Мінську, він та президент Російської Федерації Владимір Путін були проти ідеї введення Організації Об’єднаних Націй на фронт та українсько-російський кордон. «Ми були за тим, шоб в Україні були спостерігачі від ОБСЄ. Може зараз треба повернутися до питання присутності в Україні ООН», – заявив Франсуа Олланд.

З черги колишній прем’єр України Арсеній сказав про це, що Революція гідності відкрила для України перспективу наближення до Європи та назвав хто загрожує безпеці і взагалі існуванню вільного світу як такого. „Цю загрозу уособлює Росія імені президента Володимира Путіна.” – наголосив український політик.

Учасники симпозіуму говорили про міжнародну реакцію на події 2014 року в Україні, анексію Криму і війну на Донбасі та наслідки цих подій для України і Європи. Широко обговорювалися соціальні перетворення в Україні, питання санкцій для Росії, та енергетичної безпеки для Європейськиї країн. Значну увагу присвячено також темам пам’яті і справедливості у трансформаційних процесах в Україні та загалом у Східній Європі, інформаційній та гібридній війнам.