Остання ніч на польсько-білоруському кордоні пройшла спокійно
Ілюстраційне фото PAP/Ministerstwo Obrony Narodowej

Остання ніч на польсько-білоруському кордоні пройшла спокійно

Польські служби попереджали, що протягом ночі на кордоні може дійти до загострення ситуації. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Минулої ночі на польсько-білоруському кордоні було спокійно, нічого особливого не трапилося, – заявив 15 листопада віцеміністр внутрішніх справ і адміністрації Польщі Мацєй Вонсік. Напередодні речник міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарин повідомив, що на білоруському боці кордону з’явилися додаткові військові підрозділи і автомобіль, пристосований до проведення трансляцій.

Віцеміністр Мацєй Вонсік в ефірі Польського радіо сказав, що останні години були спокійними: «Ніч була, на щастя, спокійною, не відбулося нічого особливого. Але, справді, вчора були такі сигнали, що може щось статися. Ми мали інформацію, що до таборища прибувають нові групи іммігрантів. Була підтверджена інформація, що приїхав автомобіль білоруського телебачення. Переставлено намети, прибула вантажівка з величезними колодами дерев. Усе вказувало, що може щось відбутися, що ці дії до чогось ведуть. На щастя, ніч пройшла спокійно. Звісно, можливо, це була спроба роздратувати наші служби таким підняттям тривоги».

Як повідомив віцеголова Міністерства внутрішніх справ і адміністрації, кордон Польщі з Білоруссю захищають загалом близько 4 тисяч прикордонників, 15 тисяч солдатів і 2 тисячі поліцейських.

IAR /Н.Б.