Пачка сигарет в Польщі коштуватиме 60 злотих

Пачка сигарет в Польщі коштуватиме 60 злотих

Сигарети з кожним роком стають дорожчими, а все — через підвищення акцизного податку. Але зараз — справжній погром для кишень курців. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Незабаром пачка сигарет у Польщі буде коштувати 60 злотих? Це — найвища ціна на цигарки у світі. Набагато більша, ніж у Норвегії, де за сигарети потрібно заплатити близько 50 злотих.

Акцизний податок буде збільшуватися впродовж кількох років. Вищі ціни на сигарети та алкоголь мають на меті стримувати споживачів від купівлі шкідливих для здоров’я товарів (цигарки й алкоголь) та збільшувати доходи бюджету.

Тож якщо нові ідеї уряду набудуть чинності, то пачка сигарет в Польщі буде коштувати близько 60-и злотих, — повідомляє dziennikzachodni.pl.

Як прогнозують експерти, таке рішення — не досить доцільне, оскільки запеклі курці в будь-якому випадку не покинуть цю згубну звичку, тож будуть шукати способів на купівлю дешевших сигарет. А це збільшує ймовірність нелегального продажу тютюнових виробів з-за східного кордону.

Фото ілюстративне, з вільних джерел.