Пандемія коронавірусу позначається на ринку праці
Ілюстраційне фото pixabay.com/Gerd Altmann

Пандемія коронавірусу позначається на ринку праці

Дослідження підтверджує, що галузі, які постраждали найбільше, обмежують винагороду і всі додатки, щоб зберегти зайнятість. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Дослідження Монітор ринку праці, яке агентство Randstad провело у співпраці з Дослідним інститутом Pollster показує, що працівники значно гірше оцінюють шанси знайти нову роботу. Водночас вони побоюються втратити свою нинішню посаду.

Проте, не бракує є осіб, які задоволені своєю роботою і зарплатою – каже Матеуш Жидек з агентства Randstad: «Щодо задоволення з отримуваної винагороди – це стосується передусім чоловіків (47 відсотків), самозайнятих та осіб, які працюють на основі трудового договору на невизначений строк. Найчастіше винагорода зменшилася в жінок та в наймолодших працівників – 40 відсотків осіб до 30 років».

В умовах пандемії найкраще радять собі фірми у сфері IT і телекомунікаційні компанії. У їхньому випадку триває жорстка конкуренція за працівників, а стимулом до зміни роботодавця є пропозиція кращої винагороди. Під час пандемії найбільше постраждали підприємства громадського харчування і готельна сфера. Експертка у справах ринку праці Конфедерації Левіатан Моніка Федорчук звернула увагу, що причиною цього стали адміністративні обмеження та менша активність суспільства.

Дослідження підтверджує, що галузі, які постраждали найбільше, обмежують винагороду і всі додатки, щоб зберегти зайнятість. Досі працівники сприймали такі дії з розумінням. Як додав Матеуш Жидек з агентства Randstad, обидві сторони усвідомлюють, що ситуація складна.

IAR/Н.Б.