Паніка на кордоні: тисячі українців з Польщі намагаються повернутися до України

Паніка на кордоні: тисячі українців з Польщі намагаються повернутися до України

На кордоні між Польщею та Україною знову виникли черги. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Тисячі українців намагаються повернутися на Батьківщину, після того, як з вуст української влади пролунала інформація про повне закриття кордонів.

Від учора, на кордоні почали з’являтися тисячі українців, які намагаються потрапити до України. Люди налякані, що починаючи з 27 березня, можливості перетину взагалі не буде. В соціальних мережах поширюється фото та відео того, скільки людей чекають у черзі.

Людей постійно підвозять автомобілі, таки чином їх кількість тільки збільшується.

Вчора, віце-міністр Міністерства внутрішніх справ і Адміністрації Польщі  Бартош Гродецькі поінформував, про відкриття пішого переходу у Медиці, для нормалізації перетину кордону у пішому режимі українцями. Але домовленості між Україною та Польщею були досягнуті до того, як Президент України звернувся до народу.

Пункт пропуску у Медиці не відкрився, і не працює, — повідомили порталу inPoland.net.pl прес-секретар Бещадського відділу прикордонної служби Польщі Ельжбета Пікор.  За її словами, фактично були домовленості між MSWiA, але на даний момент все працює в тому ж режимі, як і кілька днів раніше, через відсутність подальших розпоряджень.

Сьогодні ж, на порталі МЗС України з’явилася інформація про те, що громадяни країни і далі зможуть перетинати кордон власним автомобільним транспортом.

Раніше, ми інформували, що українців не можуть обмежити у поверненні до України.

Фото: Tomasz Baart