Павел Муха: зустріч президентів матиме історичне значення
Павел Муха Wikipedia, Sejm RP fot. Kancelaria Sejmu/Krzysztof Białoskórski – CC BY 2.0

Павел Муха: зустріч президентів матиме історичне значення

Анджей Дуда і Дональд Трамп зустрінуться у Вашингтоні о 18.00 за Варшавським часом, а на 20.00 заплановано їхню спільну прес-конференцію. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Заступник керівника Канцелярії президента Польщі Павел Муха заявив у ефірі Першої програми Польського радіо, що зустріч польського і американського президентів матиме історичне значення. Анджей Дуда і Дональд Трамп зустрінуться у Вашингтоні о 18.00 за Варшавським часом, а на 20.00 заплановано їхню спільну прес-конференцію.

«Це, з одного боку, підкреслення особливо близьких польсько-американських відносин. Тих контекстів більше, бо це і енергетична компонента, і компонента, пов’язана з нашою економічною співпрацею, а також питання співпраці в сфері онкології. Проте передусім на перший план виходить сфера безпеки. І це надзвичайно важливо. Чому можна настільки високі слова вживати? Тому що ми усвідомлюємо (і це також історичний досвід), що там, де американські солдати з’явилися, там зона безпеки певна».

Павел Муха додав, що польсько-американські взаємини формуються послідовно, а сьогоднішній саміт становить підтвердження цього.

IAR/А.М.