Перша ділянка електронного бар’єру на кордоні уже запрацювала
Номіки, 18 листопада 2022 р. Огорожа на польсько-білоруському PAP/Artur Reszko

Перша ділянка електронного бар’єру на кордоні уже запрацювала

На ріках, що межують з Білоруссю, також побудують електронний бар’єр. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польські прикордонники отримали сучасний та інноваційний інструмент для захисту кордону з Білоруссю. Про це повідомив Головний комендант прикордонної служби Польщі, генерал Томаш Праґа. У п’ятницю, 19 листопада, в Номиках ввели в експлуатацію першу секцію електронної загорожі.

«Перша ділянка електронного бар’єру уже працює. Вона становить понад 20 кілометрів та складається із 40 кілометрів кабеля, понад двісті сорок цілодобових камер, майже сім десятків тепловізорів, які містяться на трьох сотнях стовпів. Ці цифри демонструють масштаб проєкту».

На ріках, що межують з Білоруссю, запевняє генерал, також побудують електронний бар’єр:

«Ми уже маємо плани щодо будівництва електронної загорожі на прикордонних річках. Йдеться перш за все про Буг і Свіслоч. Також нагадаю, що деякі потічки також будуть забезпечені цією електронною системою».

Томаш Праґа водночас підкреслив, що навіть найсучасніше обладнання не може замінити людину.

Весь електронний бар’єр на польсько-білоруському кордоні становитиме 206 кілометрів. Його мета — посилити захист польського кордону від напливу нелегальних мігрантів.

IAR/І.Я.