Перша леді зустрілася з працівниками Дому святого Мартіна де Поррес у Фастові
Аґата Корнгаузер-Дуда під час відеорозмови з працівниками Дому святого Мартіна у Фастові Grzegorz Jakubowski/KPRP

Перша леді зустрілася з працівниками Дому святого Мартіна де Поррес у Фастові

Аґата Корнгаузер-Дуда провела відеозустріч із працівниками Дому святого Мартіна де Поррес у Фастові. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Перша леді Польщі Аґата Корнгаузер-Дуда провела онлайн-розмову із працівниками Дому святого Мартіна де Поррес у Фастові. Дружину президента супроводжував міністр президента Адам Квятковський. Аґата Корнгаузер-Дуда поспілкувалася, серед іншого, з керівником центру отцем Михайлом Романівом.

«Розмова велася навколо підтримки дітей та молоді, їх шансів на самостійний вступ у доросле життя та відповідальної участі у соціальному житті», – повідомляється на сайті. prezydent.pl.

Працівники дому проводять загальнорозвиваючі та освітні заходи, допомагають дітям вчитися в школі та дбають, щоб час був проведений активно та творчо. Молоді дорослі отримують підтримку в забезпеченні житла та професійної стабільності. У закладі також забезпечують догляд та реабілітацію для дітей та дорослих.

«Під час розмови дружина президента наголосила на дедалі більшій ролі закладів такого типу в усьому світі. Вона нагадала, що в Польщі лише нещодавно починають будуватися будинки для дорослих інвалідів, не здатних до самостійного функціонування після смерті батьків або опікунів. У суспільствах, які старіються це зростаюча нагальна потреба», – йдеться у прес-релізі.

Під час минулорічного візиту президентської пари в Україну, Дім св. Мартіна де Поррес у Фастові був одним із місць, які відвідувала Аґата Корнгаузер-Дуда.

IAR/Л.І.