Перший Віце-президент ПУГП Олег Дубіш з коментарем на польському ТВ

Перший Віце-президент ПУГП Олег Дубіш з коментарем на польському ТВ

Перший Віце-президент ПУГП Олег Дубіш з коментарем на польському ТВ. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Першого віце-президента Польсько-Української господарчої палати, учасника Українсько-польського Форуму партнерства під патронатом Міністрів закордонних справ Польщі та України Олега Дубіша.

“У грудні 2021 року мав можливість поспілкуватись у прямому ефірі Studio Business 24 центрального польського телебаченням на тему загроз для української економіки.

Українська економіка діє в умовах постійної загрози російської інтервенції, але на даний момент добре дає собі раду, зокрема в відносинах з Польщею.

Про кінцевий підсумок 2021 року говорити саме сьогодні ще зарано, оскільки повну статистику торгових оборотів ми побачимо в першому кварталі, але думаю, що за підсумками 2021 року вдасться осягнути рекордний за всю історію рівень торговельного обороту між Польщею та Україною – на рівні понад 10 млрд. доларів США, а разом з врахуванням не тільки товарів, але і послуг, нам вдасться досягнути рівня 11 млрд. доларів США. Зауважу також, що вперше після вступу Польщі до ЄС у 2004 році для України на даний момент, згідно українських статистичних даних, сформувалося позитивне сальдо у торгівлі з Польщею.

Таким чином, у 2021 році Польща впевнено закріпилася на позиції другого найбільшого торговельного партнера та експортного ринку України, поступаючись лише Китаю.

Вона також увійшла до ТОП-5 імпортерів української аграрної продукції. У загальному обсязі частка сільськогосподарської продукції зараз наближається до $2 млрд. При цьому торговий баланс у даному секторі практично є рівним”.