PGNiG і Нафтогаз хочуть спільно видобувати енергоресурси на Заході України
Ілюстрація Johannes Rupf/Pixabay

PGNiG і Нафтогаз хочуть спільно видобувати енергоресурси на Заході України

Польська та українська державні компанії підписали лист про намір співпраці у розробці вуглеводних ресурсів на заході України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польська нафтова і газова компанія (PGNiG) та український Нафтогаз підписали лист про наміри щодо співпраці у розвідці та експлуатації українських вуглеводних ресурсів.

У комюніке польської державної компанії написано, що «можлива співпраця стосується областей, що в геологічному значенні є продовженням структур, що експлуатуються польською компанією уже понад 70 років».

Віцеголова PGNiG Роберт Перковський сказав, що Україна має одні із найбільших запасів газу в Європі. Він додав, що компанія дуже зацікавлена у діяльності в західній частині України. Перковський теж зазначив, що доступні дані вказують на великий родовищний потенціал цього регіону.

«Наш партнер також має великий досвід та цінні геологічні дані, тому потенційна співпраця обох компаній може ефективно перетворитися на збільшення видобутку природного газу в західній частині України. Це буде корисно як для розвитку обох компаній, так і для зміцнення енергетичної безпеки в Центральній та Східній Європі», – зазначив Роберт Перковський.

IAR/Т.А.