PGNiG збільшить присутність на норвезькому шельфі
Jerzy Kwieciński Twitter/PGNiG

PGNiG збільшить присутність на норвезькому шельфі

Польська нафтогазова компанія повідомила про плани збільшити видобуток газу на норвезькому континентальному шельфі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польська нафтогазова компанія (PGNiG) повідомила про плани збільшення своєї присутності в Норвегії. Компанія, яка належить до цього концерну, PGNiG Upstram Norway, уклала контракт з норвезьким підприємством A/S Norske Shell, завдяки чому придбає частки у родовищах у Північному морі (Kvitebjorn і Valemon). Як повідомлено, у них переважають ресурси природного газу.

Голова Польської нафтогазової компанії Єжи Квєцінський заявив, що контракт повинна ще затвердити норвезька адміністрація, і тоді польська фірма PGNiG матиме 32 ліцензії на норвезькому шельфі: «Зараз ми маємо їх 28, а отже, ефективно реалізуємо політику диверсифікації джерел газу для Польщі. Також зміцнюємо нашу позицію на норвезькому шельфі, щоб у горизонті кількох найближчих років якнайбільше нашого газу пливло балтійським трубопроводом».

Єжи Квєцінський додав, що завдяки новим ліцензіям значно зросте видобуток вуглеводнів компанією PGNiG на норвезькому континентальному шельфі. «Це збільшиться на 200 мільйонів кубометрів, тобто, в результаті, наступного року видобуток буде близьким 1 мільярда, дорівнюватиме 0,9 мільярда кубометрів», – зазначив очільник польської компанії.

Раніше передбачалося, що видобуток наступного року досягне 0,7 мільярда кубометрів вуглеводнів.

Представники Польської нафтогазової компанії наголошують, що інвестиція на норвезькому шельфі відповідає політиці підвищення енергетичної безпеки Польщі.

IAR/Н.Б.