Під Вроцлавом затримали 2-х українців-нелегалів, які мали працевлаштуватися через агентство праці

Під Вроцлавом затримали 2-х українців-нелегалів, які мали працевлаштуватися через агентство праці

В результаті перевірки законності перебування, проведеного співробітниками прикордонної служби з Легниці, було встановлено, що 10 іноземців працювало всупереч чинним положенням. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Під час перевірки законності працевлаштування було затримано 8 громадян Філіппін та 2 громадян України, які нелегально працювали в одній з компаній Легницького повіту.

Іноземцям довірили роботу у компанії, що виробляє автомобільні запчастини. Вісім філіппінців (5 чоловіків та 3 жінки) та двоє українців працювали без необхідних дозволів. Їх направляло на роботу агентство з працевлаштування з Вроцлава, яке мало надавати комплексні послуги, включаючи отримання документів, що дають право іноземцям працювати на законних підставах.

Того ж дня командувач ПС у Легниці видав рішення усім затриманим іноземцям, на підставі яких вони повинні виїхати з Польщі. Він також видав усім заборону на повторний в’їзд на територію Республіки Польща та країн Шенгенської зони строком на 1 рік. Крім того, кожного іноземця оштрафували на 500 злотих за порушення положень Закону про сприяння зайнятості та інституції ринку праці.

За доручення роботи без необхідних дозволів роботодавці також підлягають штрафу у розмірі 30000 злотих.