Підписано контракти на постачання військової техніки
Міністр національної оборони Маріуш Блащак, 14 вересня 2020 року PAP/Marcin Obara

Підписано контракти на постачання військової техніки

Міністр Маріуш Блащак зазначив, що понад 60 відсотків замовлень відомства реалізують польські компанії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністр національної оборони Маріуш Блащак підписав контракти на постачання військової техніки для польської армії. При цій нагоді очільник оборонного відомства заявив, що кожна суверенна держава клопочеться про те, щоб спорядження для війська виготовляти на батьківщині. Покупки охоплюють боєприпаси і 60 військових машин.

«Колісні бронетранспортери Rosomak, призначені до транспорту тих, хто обслуговує ракетні комплекси Spike. Підписано угоди, на основі яких Польське військо отримає 190 тисяч боєприпасів різного роду, призначених для гармат, гармато-гаубиць та гаубиць», – заявив міністр Маріуш Блащак. Бронетранспортери Rosomak мають бути доставлені для армії у 2021 і 2022 роках, а боєприпасів – 2020 року і ще протягом трьох років.

Як зазначив міністр, понад 60 відсотків замовлень відомства реалізують польські компанії. Торік вартість таких контрактів досягла 6 мільярдів 800 мільйонів злотих (понад півтора мільярда євро). Ці інвестиції підтримують тисячі робочих місць в оборонній промисловості.

IAR/Н.Б.