Пільги для біженців з України на проїзд автобусами і трамваями в Гданську
Фото ілюстративне Yavp.pl

Пільги для біженців з України на проїзд автобусами і трамваями в Гданську

У Гданську оприлюднили правила проїзду громадським транспортом для біженців з України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Як повідомляє місцева транспортна компанія ZTM, з 1 травня 2022 року українці, які прибули до Польщі після початку війни на батьківщині, повинні користуватися громадським транспортом на тих же умовах, що й місцеві жителі. При цьому за біженцями з України зберігаються пільги на проїзд, які діють для місцевих.  

Право на пільговий або безкоштовний проїзд у Польщі мають:

1) діти до 4 років – безкоштовний проїзд на підставі заяви опікуна,
2) діти віком від 4 до 7 років – пільгові тарифи на підставі заяви опікуна,
3) діти до 16 років – пільгові тарифи на підставі посвідчення особи з фотографією та датою народження або шкільного посвідчення, або безкоштовний проїзд на підставі карти жителя Гданська з пакетом безкоштовних проїздів,
4) пенсіонери/інваліди – пільгові тарифи на підставі посвідчення пенсіонера за віком/інвалідністю, перекладеного на польську мову присяжним перекладачем,
5) людям старше 70 років – безкоштовний проїзд на підставі посвідчення особи з фотографією та датою народження,

6) люди з інвалідністю – безкоштовний проїзд лише у разі оформлення довідки, виданої Групою з визнання інвалідності із зазначенням групи інвалідності.

Всі інші пасажири повинні придбати квитки. Одноразовий проїзд коштує 3,80 злотих за 1 поїздку або 1,80 зл (пільговий квиток). Також існує можливість придбати квитки на 1-годинну поїздку або на 24-години безлімітного користування громадським транспортом у Гданську.

https://ztm.gda.pl

Квитки можна придбати двома способами: 

1) в білетоматах на зупинках громадського транспорту та активувати після входу в транспорт у валідаторах всередині. 
2) онлайн через мобільні додатки (перелік тут https://ztm.gda.pl/bilety/bilet-telefoniczny,a,5555).

Також можна купити місячні проїздні квитки: через Інтернет, у білетоматах, в пунктах продажу квитків (найближчий можна знайти тут: https://ztm.gda.pl/bilety/punkty-sprzedazy-biletow) або онлайн в мобільних додатках.