Площа в центрі Гдині отримала назву Вільної України
Фото: Консульство України в Гданську

Площа в центрі Гдині отримала назву Вільної України

У польської Гдині віднедавна з’явилося нове місто-партнер – український Житомир, а площа, що розташована навпроти Музею міста, отримала назву Вільної України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

Увечері 28 квітня площа, що знаходиться навпроти Музею міста в Гдині, офіційно отримала назву Вільної України. Вказівну таблицю відкрили мер міста Войцех Щурек та генеральний консул України в Гданську Олександр Плодистий. Перед урочистостями у Музичному театрі відбувся концерт танцювального колективу «Сонечко» Житомирської школи хореографічного мистецтва.

Як повідомила речниця Гдинської міської ради,  27 квітня було ухвалено резолюцію, завдяки якій Гдиня та Житомир встановлюють партнерські стосунки. Це означає – спільний обмін досвідом у сфері економіки, розвитку, підприємництва, громадського транспорту, науки, туризму та культури.

Увечері 28 квітня у Музичному театрі відбувся концерт танцювального колективу «Сонечко» Житомирської школи хореографічного мистецтва, який складається з 40 танцюристів і танцюристок різного віку. Танцювальний колектив розпочав благодійний тур Європою, під час якого він буде популяризувати українську культуру і, водночас, збирати пожертви для української армії.

Після концерту учасники провели урочистості перейменування площі, що розташована наприкінці вулиці Армії Крайової, між Музеєм міста Гдині, Музичним театром, Парком Ради Європи та пляжем. Рішенням Гдинської міської ради це місце відтепер носитиме назву Вільної України.

«Тепер в центрі, у самому серці міста Гдиня лежить площа Вільної України. Біля самого моря та з боку від музичного театру та музею міста, вона дуже схожа на співучу Україну, морську державу в центрі Європі. Вітаємо таке рішення Воцех Щурек та Міська рада міста Гдині та щиро дякуємо за підтримку українців та солідарність з нами, особливо у важкі хвилини», – повідомили на сторінці Консульства України в Гданську.

Нагадаємо,у Гданську на честь українського міста Маріуполь назвали сквер.

Джерело: ГВ, Консульство України в Гданську