Поліція перевіряє «карантинників»
Лудзь 26.03.2020 – поліція перевіряє, чи правила карантину дотримані PAP/Grzegorz Michałowski

Поліція перевіряє «карантинників»

За порушення режиму карантину штрафують від 5-ти до 30-ти тисяч злотих. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Протягом останньої доби поліцейські по всій країні перевірили 115 тисяч осіб, які піддано примусовому карантину. У понад 400 випадках виявлено порушення, які не відповідають умовам покарання, – повідомив речник головного коменданта поліції інспектор Маріуш Цярка.

Поліцейський оцінив, що особи, які залишаються на карантині, «є надзвичайно відповідальними і дисциплінованими». Натомість ті, хто порушили правила карантину, мають враховувати факт, що їх можуть оштрафувати.

Карантин вводиться щодо здорових осіб, які контактували із зараженими особами або підозрюються на коронавірусну інфекцію. Триває 14 днів. Під час карантину не можна залишати місця проживання.

У п’ятницю (20 березня), у зв’язку з запровадженням стану епідемії, уряд збільшив штрафи за недотримання правил карантину з 5-ти до 30-ти тисяч злотих. Також запроваджено механізм нагляду, чи є людина вдома.

РАР/Л.І.