Польща була на прицілі російської дезінформації перед виборами до ЄП
Image: GDJ/pixabay.com/Pixabay License

Польща була на прицілі російської дезінформації перед виборами до ЄП

Це – висновки експертів Європейської комісії. У Брюсселі оприлюднено звіт, який стосується прогресу в боротьбі з дезінформацією. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Європейська комісія повідомила, що перед виборами до Європейського парламенту прикладів дезінформації та спроб втручання було вдвічі більше, ніж минулого року. Спеціальна група експертів виявила понад тисячу таких випадків у країнах ЄС, зокрема в Польщі, Латвії, Іспанії, Франції та Великій Британії.

Комісар у справах безпеки Джуліан Кінґ навів приклад з Польщі – неправдиву інформацію, яку поширював прокремлівський „Спутнік”, нібито Польща від моменту вступу до Європейського Союзу збідніла більше, ніж у період комунізму. Проте, Комісія застерігає, що попри численні приклади дезінформації, країни ЄС були добре підготовлені, щоб протистояти таким атакам і ніяких масових дій, що привертають увагу, не відбулося.
Від січня соціальні мережі та інтернет-компанії передають Європейській комісії звіти з даними про кількість ліквідованого дезінформаційного матеріалу, фальшивих акаунтів та ідентифікованих ботів, а також про дії задля прозорості політичної реклами, щоб було відомо, хто її фінансує і хто є відповідальним.

IAR/Н.Б.