Польща хоче розмови про санкції проти Росії
Міністри закордонних справ Іспанії та Польщі Аранча Ґонсалес Лая і Збіґнєв Рау Ministerstwo Spraw Zagranicznych – Creative Commons Uznanie Autorstwa 3.0 Polska,https://www.gov.pl/web/dyplomacja/spotkanie-ministra-zbigniewa-raua-z-szefowa-dyplomacji-hiszpanii

Польща хоче розмови про санкції проти Росії

Про це у четвер у Варшаві заявив міністр закордонних справ Збіґнєв Рау після зустрічі зі своєю іспанською колегою Аранчею Ґонсалес Лаєю. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У відповідь на справу Алєксєя Навального Польща хоче розмови про санкції ЄС проти Росії. Про це у четвер у Варшаві заявив міністр закордонних справ Збіґнєв Рау після зустрічі зі своєю іспанською колегою Аранчею Ґонсалес Лаєю.

У вівторок російський суд засудив найбільш відомого критика Владіміра Путіна до 2,5 років ув’язнення. Польський міністр закордонних справ Збіґнєв Рау вважає, що у цій ситуації Європейський Союз мусить задуматися щодо можливого накладення санкцій на російську владу: «Ми у Раді закордонних справ Європейського Союзу напевно відкриємо дискусію про відносини Європейського Союзу з Російською Федерацією, а також підіймемо питання санкцій, оскільки така перспектива з’являлася вже в наших дискусіях за спроби отруєння пана Навального», – додав очільник польського дипломатичного відомства.

За словами Збіґнєва Рау, процес Навального мав політичний характер, а опозиціонеру не було забезпечено прав, обумовлених у російській конституції.

Іспанська міністр закордонних справ Аранча Ґонсалес Лая, своєю чергою, підкреслила, що 4 лютого розпочинається візит шефа євросоюзної дипломатичної служби Жозепа Борреля до Росії: «Там можна буде з перших рук почути від російської влади її думку. Це також буде нагода, аби висловити їй нашу позицію, чітко і зрозуміло, дуже сильну позицію з цього питання».

Справа Алєксєя Навального буде темою найближчої зустрічі міністрів закордонних справ Європейського Союзу.

Після засудження Навального Брюссель закликав негайно звільнити опозиціонера. У заяві шефа дипломатичного відомства ЄС не було, однак, слів про можливі санкції. За неофіційною інформацією, на це не згодилися Німеччина і Франція.

IAR/А.М.