Польща може програти битву за українців

Польща може програти битву за українців

Навіть кільканадцять місяців потрібно чекати на дозвіл на працевлаштування іноземця в Сілезії та Західнопоморському воєводстві. А через це українці можуть перестати приїжджати сюди на роботу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Роботодавці стурбовані, адже якщо уряд терміново не змінить процедури легального працевлаштування робітників з-за кордону, Польща втратить “дешеву робочу силу”, а українці більш охоче їздитимуть на заробітки до Чехії та Німеччини. — зазначає видання “Rzeczpospolita”.

Як пише видання, у деяких випадках провадження триває так довго, що іноземець після 18 місяців працевлаштування як тимчасовий працівник повинен повернутися додому — адже ще не отримав дозволу на працевлаштування.

На думку видання, однією з причин такої ситуації є стрімке збільшення кількості звернень до воєводських офісів. «В той час як у 2017 році було видано 235 тисяч дозволів на роботу, у 2018 році їх було майже 329 тисяч. Основною причиною цього є відсутність працівників в офісах та погана організація їх діяльності».