Польща оштрафувала Ґазпром та інші компанії, що будують Nord Stream 2
Zdjęcie ilustracyjne IgorGolovniov / Shutterstock.com

Польща оштрафувала Ґазпром та інші компанії, що будують Nord Stream 2

За рішенням Управління з питань конкуренції та захисту споживачів штраф для Ґазпрому складає понад 29 млрд злотих (5,9 млрд євро). Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Голова Управління з питань конкуренції та захисту споживачів (UOKiK) Томаш Хрустни наклав на російську компанію Ґазпром штраф у розмірі понад 29 млрд злотих (5,9 млрд євро), а на п’ять інших компаній, які беруть участь у будівництві газопроводу Nord Stream 2, понад 234 млн злотих (52 млн євро).

Відповідно до рішення Голови Управління конкуренції та захисту споживачів, суб’єкти господарювання зобов’язані розірвати контракти, укладені на фінансування газопроводу Nord Stream 2.

Винесення постанови та накладення максимального штрафу пов’язане із закінченим провадженням Управління з питань конкуренції та захисту споживачів щодо компанії, відповідальної за будівництво та експлуатацію газопроводу Nord Stream 2, без необхідної згоди голови Управління з питань конкуренції та захисту споживачів.

Два роки тому у цій справі було звинувачено шість підприємств. Це були: російський Ґазпром, французька компанія Engie Energy (країна реєстрації: Швейцарія), німецька Uniper, австрійська OMV, нідерландсько-британська Shell та німецька Wintershall (останні чотири компанії зареєстровані в Нідерландах).

IAR/Л.І.