Польща переживає економічний бум

Польща переживає економічний бум

Консервативне німецьке видання “Frankfurter Allgemeine Zeitung” описує економічний бум, який переживає Польща. Які ж причини? Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Серед його причин — соціальні програми та система ПДВ. «У жодній іншій країні ЄС минулого року економіка не зростала так швидко, як на сході від Одри. За даними Європейської комісії, Польща також буде лідером у 2019 році, якщо не враховувати Мальту», — інформує видання із Франкфурта-на-Майні.

Як причину економічного буму FAZ вперше вказав соціальну програму «500+» уряду PiS. Ці виплати змінили бюджети мільйонів сімей, що дозволило деяким вперше за останні роки запланувати свій відпочинок на Балтійському морі.

Незначне підвищення рівня народжуваності, ймовірно, також пов’язане з «500+» — згадується в газеті, а також той факт, що з 2016 року існує програма «Квартира +», тобто будівництво державою житла для оренди для людей з меншими доходами з можливістю подальшого його придбання.

Не зважаючи на це, очікується, що інфляція в 2019 році буде нижча на 2 відсотки, тож уряд може похвалитися значними доходами бюджету», — наголошує FAZ.

За матеріалами: PAP.