Польща підписала із Hyundai Rotem угоду про оборонну співпрацю
Президент компанії Polska Grupa Zbrojeniowa Себастьян Хвалек PAP/Paweł Topolski

Польща підписала із Hyundai Rotem угоду про оборонну співпрацю

Polska Grupa Zbrojeniowa і південнокорейський концерн розвиватимуть широку співпрацю від сучасних технологій до важкої бронетехніки. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польська компанія Polska Grupa Zbrojeniowa та південнокорейська Hyundai Rotem підписали меморандум про партнерство. У межах ярмарку озброєнь у місті Кєльце керівництво обох компаній уклало угоду, на основі якої співпраця розвиватиметься за трьома напрямками: танки, бронетранспортери та наземні безпілотні системи.

Президент компанії Polska Grupa Zbrojeniowa Себастьян Хвалек в інтерв’ю Інформаційному радіоагентству зазначив, що меморандум є ще одним кроком на шляху до зміцнення співпраці з Південною Кореєю:

«Ще до підписання сьогоднішньої угоди велися інтенсивні переговори також з іншими південнокорейськими оборонними компаніями. Можу сказати, що ця співпраця буде дуже широкою — від сучасних технологій до важкої бронетехніки».

Відповідно до угоди, укладеної декілька тижнів тому між урядами Польщі та Південної Кореї, корейські компанії продадуть польській армії танки K2 і самохідні гаубиці K9. Швидкі поставки дозволять заповнити «прогалини», які виникли в польських бронетанкових підрозділах після передачі українській армії великої кількості цього виду зброї. Польща надала Україні, серед іншого, танки Т-72, танки PT-91 Twardy і самохідні гаубиці «Краб».

Угода з оборонною промисловістю Південної Кореї передбачає закупівлю загалом понад тисячі танків К2, перші одиниці яких мають надійти польським військовим у найближчі місяці. З 2025 року виробництво К2 планується запустити в Польщі. Подібно має бути і у випадку з гарматними гаубицями К9.

IAR/Т.А.