Польща підтримує Україну від російських загарбників та готує чергові санкції

Польща підтримує Україну від російських загарбників та готує чергові санкції

Варшава вживає активних заходів для посилення режиму санкцій проти Російської Федерації за агресивні дії проти України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Про це повідомило польське Міністерство закордонних справ. Там зазначили, що політика конфронтації Росії, «традиційно підкріплена демонстративними військовими рухами та навчаннями, а також широкомасштабною агресивною політикою дезінформації, особливо чітко проявляється в проблемних місцях, де вину за ескалацію легко “перекинути” на іншу сторону конфлікту».

Міністерство закордонних справ Польщі висловило стурбованість значною концентрацією військ поблизу українського кордону.

«Наше занепокоєння, як і наших союзників, полягає у концентрації російських військ біля кордонів України, особливо в окупованому Криму та Чорному морі», — повідомило польське Міністерство закордонних справ.

Воно також зазначило, що Польща є однією з найбільш активних країн, що піднімають питання російської агресії на міжнародній арені. Польща готується головувати в ОБСЄ для вирішення російсько-українського конфлікту. Зазначається, що Польща має намір «ефективно використовувати всі можливості, щоб спробувати деескалювати ситуацію на сході України та підтримати суспільство на Донбасі, яке постраждало внаслідок конфлікту».

Нагадуємо також, що Варшава продовжить свою політику підтримки суверенітету та територіальної цілісності України та невизнання незаконної анексії Криму, окупації частин Луганської та Донецької областей. Про це нещодавно заявив міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау після свого візиту до Києва 8 квітня.