Польща подарувала комп'ютери колишнім полоненим громадянам України
Ігор Козловський Фото: Вільгельм Смоляк

Польща подарувала комп’ютери колишнім полоненим громадянам України

Ноутбуки на суму 12 тисяч євро у рамках фонду Малих ґрантів придбало посольство Республіки Польща в Україні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Колишні полонені українці, визволені з рук підтримуваних Росією сепаратистів, отримали від Польщі електронну техніку. Ноутбуки на суму 12 тисяч євро у рамках фонду Малих ґрантів придбало посольство Республіки Польща в Україні.

Подробиці повідомляє київський кореспондент Польського радіо Павел Бушко:

«Комп’ютери в українські столиці були передані організаціям, що об’єднують визволених з неволі людей та родини українців, котрих росіяни та їхні бойовики надалі тримають у себе. Серед адресатів польської допомоги опинився професор Ігор Козловський, релігієзнавець, який в неволі у проросійських сепаратистів провів два роки. “Допомога польських наших братів безцінна. Це ознака того, що ви про нас пам’ятаєте, а ця пам’ять має практичний вимір”, – сказав він.

Електронна техніка буде, зокрема, використовуватися для інформування про долі українців, котрі й надалі перебувають у полоні в росіян та підтримуваних ними сепаратистів. Під час збройного конфлікту на Донбасі в полоні опинилися декілька тисяч людей, декілька сотень зникло безвісти, а понад сотню громадян України й надалі тримають у полоні».

IAR/А.М.