Польща продовжує допомагати Україні зберегти культурні надбання
Buka, CC BY-SA 3.0 Фото ілюстраційне https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/90/%D0%9F%D1%96%D0%BD%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D1%8C%2C_%D0%91%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%96%D1%80.JPG/2048px-%D0%9F%D1%96%D0%BD%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D1%8C%2C_%D0%91%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%96%D1%80.JPG

Польща продовжує допомагати Україні зберегти культурні надбання

Міністр додав, що метою росіян є знищення ідентичності та культури України, без яких українці не змогли б протистояти московським окупантам. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польща відіграє провідну роль у підтримці України ще й у сфері культури. Про це нагадав віце-прем’єр-міністр Пьотр Глінський. Він наголосив на діяльності Центру допомоги культурі в Україні та надсиланні обладнання для охорони пам’яток і творів мистецтва.

Пьотр Глінський в ефірі Польського радіо розповів, що завдяки взаємній довірі твори з України потрапляють до Польщі. Витвори мистецтва з України також експонують на виставках у Польщі.  

«Три такі виставки уже організовані у нашій країні. Твори Мальчевського з Львівської галереї вже давно представлені у Познані, Пінзеля, великого скульптора, церковні скульптури зі Львова представлені у замку Вавель, а найкраща колекція західноєвропейського живопису в Україні з музею в Києві потрапила до Королівського Замку у Варшаві», – зазначив він гість Трьох політичних салонів.

Міністр додав, що метою росіян є знищення ідентичності та культури України, без яких українці не змогли б протистояти московським окупантам. «Вони готові померти за свою Батьківщину, і така готовність випливає саме з культури, ідентичності, любові до власної країни», – наголосив віце-прем’єр.

Віце-прем’єр також нагадав, що польський павільйон отримав нагороду на Лондонській бієнале дизайну, а цьогорічна тема інсталяції «Поетика необхідності» стосувалася України та була спробою розповісти про відносини та процеси, які виникають у часи кризи.

IAR/І.Я.