Польща продовжує допомагати Україні зихистити культурну спадщину від рашистських бомб
Віце-прем’єр-міністр, міністр культури Пьотр Ґлінський PAP/Rafał Guz

Польща продовжує допомагати Україні зихистити культурну спадщину від рашистських бомб

Польща відправляє в Україну вантажівки із матеріалами для захисту культурної спадщини і творів мистецтва. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Віце-прем’єр-міністр, міністр культури та національної спадщини Пьотр Ґлінський нагадав, що Польща активно допомагає Україні у сфері культури, зокрема в захисті пам’яток. Він нагадав, що в Україні продовжують вибухати бомби, гинуть люди, і до цього не можна бути байдужим.

Міністр Пьотр Ґлінський сказав, що допомога в першу чергу стосується охорони місцевої культурної спадщини:

«Це транспортні засоби із матеріалами захисту культурної спадщини, творів мистецтва на місці, в Україні. На цю мить у центрі, який координує та збирає інформацію, де і яка допомога потрібна, повідомляють про запит від 50 українських установ, яким потрібна допомога і підтримка у цій сфері».

Віце-прем’єр-міністр Пьотр Ґлінський повідомив, що в Україну вже відправлено близько десятка вантажівок із допомогою, а польські архіви підтримують українські архіви. Міністр нагадав, що Міністерство культури підтримує українських митців, які виїхали до Польщі від війни. Вони можуть, серед іншого, використовувати мистецькі резиденції.

Міністр Пьотр Ґлінський наголосив, що Україна вимагає повного блокування російської пропаганди за кордоном. Він додав, що проти Росії мають бути введені «стовідсоткові» економічні санкції.

IAR/Т.А.