Польща проводить тести бойової машини піхоти нового покоління

Польща проводить тести бойової машини піхоти нового покоління

Polska Grupa Zbrojeniowa оголосила, що прототип нової польської бойової машини піхоти, широко відомої як Borsuk, пройшов серію випробувань. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Економічні новини.

Відповідно до прес-релізу компанії, Borsuk вже пройшов кілька випробувань, в тому числі навчання з бойовою стрільбою у вересні 2020 року на полігоні Дравсько-Поморське воєводство.

«Borsuk, а точніше його перший прототип, озброєний вежею ZSSW-30, відправився на “полювання” в Дравсько. Ми не уповноважені повідомляти про результати проведених на даному етапі перевірок і випробувань, проте можу з гордістю сказати, що ми повністю задоволені першими результатами нашої роботи. І Borsuk, і ZSSW-30 є кращими існуючими прикладами того, як інвестиції в національні компетенції приносять вражаючі результати», – сказав Бартломей Зайонц, генеральний директор Huta Stalowa Wola SA.

Як відзначили в компанії, метою цього проекту є розробка нової бойової машини піхоти (БМП), яка буде виступати в якості базового компонента майбутніх модулів батальйону разом з документацією на виріб.

Після завершення випробувань нова машина буде мати тактико-технічні параметри, які визначаються умовами, що переважають на сучасних полях битв, а також новітніми і передовими технологіями будівництва плаваючої БМП.

Borsuk зможе долати водні перешкоди на плаву, буде володіти високою маневреністю, зможе працювати в різних умовах місцевості і атмосферних умовах з гарантованим належним рівнем балістичного і протимінного захисту. Будівництво нової БМП дозволить перевозити піхотні групи, а також встановити основні системи стрільби з гармати калібру 30-40 мм, інтегрованого з ППК.

У вежі ZSSW-30, виробленій з використанням можливостей польської промисловості, використовуються рішення, розроблені всередині країни, включаючи, крім іншого, системи прицілювання і оптичні системи виробництва PCO, а також інтегровану пускову установку протитанкових керованих ракет Spike виробництва Польщі.

Новий Borsuk з системою ZSSW-30 повинен замінити застарілі машини BWP-1 в Збройних силах, а система ZSSW-30, інтегрована з пусковою установкою протитанкових керованих ракет, буде використовуватися в якості озброєння для бойових машин піхоти і колісних бронетранспортерів сухопутних сил.

Джерело: Defence-blog